A Malaysian Chinese revealed that 90% of the mobile phone shops owned by Chinese are cheaters

lowyat malaysia stephanie tan-compressed
Recently a foreigner got beaten up real good by a few Chinese businessman who owns a mobile phone shop in The Mines, Serdang. After the incident, one of the mobile phone shop’s ex-employee, Stephanie Tan, revealed that these Chinese businessman actually cheat most of their customers. 
Stephanie Tan said the following:
“I must say 90% kedai handset dimiliki oleh Cina memang penipu. I sendiri kerja di kedai handset dan saya tahu taktik bos I untuk menipu customer.” 
“I pun tak faham, kenapa perlu tipu? Nak untung tapi cari duit yang tak halal buat apa? I sedih kaum Cina saya sendiri buat macam tu,” katanya dengan nada yang kesal dengan tindakan majikannya yang tidak bertanggungjawab.”
“I give you all some tips. Next time if nak beli fon (hanphone) Lenovo, nak tahu dia original atau tidak, tengok pada kotaknya. If just putih kosong tulis Lenovo and what model, itu ‘AP’. Original Lenovo, kotak dia ada gambar handset sekali. iPhone pula jgan beli AP set kat kedai. Kebanyakannya dah mati expired dengan Apple Store. That’s why they use warranty kedai,” she explained.”
Stephanie Tan’s action caused a few individuals who are working in the same field to condemn her. However, she said the following instead:
“I don’t give a f*ck if no one like me. At least I didn’t lie to myself and other people,” tegasnya yang juga mendedahkan Low Yat bukan tempat yang selamat untuk melabur duit membeli telefon bimbit berikutan sudah banyak aduan dari orang ramai.”

stephanie tan

Based on sources, there are many cases reported in Malaysia regarding this and there are many mobile phone shops out there that still practices this same operation. However, the only way we can counter this issue at the moment is by advising all your friends and family to purchase smartphones from authorised dealers.



Written by FunnyMalaysia

The leading media company in Malaysia for the social age, intensely focused on delivering high quality original reporting, insights and viral contents.